10 beste tips om te ontspannen

1. Boek voor jezelf een massage, aanraking is een van de basisbehoeften van de mens.

2. Neem een heerlijk warm bad, water is deugdzaam en heilzaam en zorgt weer voor een fris nieuw gevoel.

3. Ga lekker wandelen in het bos, de lucht is daar het meest zuiver, CO2 wordt daar omgezet in zuurstof, dankjewel bomen.

4. Doe je schoenen uit en ga lekker buiten in het gras of in het zand rondwandelen, zo maak je het best verbinding met de aarde en kan je weer herbronnen.(opname electronen)

5. Neem even 10 minuten de tijd om ergens te gaan zitten met je ogen gesloten, zo sta je even op pauze, door niets te doen en je even helemaal leeg te maken, zelfs computers hebben een reset nodig, een mens toch ook.

6. Ga lekker dagdromen, visualiseer dat je op een plek zit waar jij het liefste bent en voel de omgeving alsof je er echt bent.

7. Neem een kopje kruidenthee, liefst camille, lavendel of linde

8. Steek een geurkaars of wierrookstokje aan in je lievelingsgeur, dan doe je gelijk aan aromatherapie, geuren kunnen je terugbrengen naar heerlijke momenten in je leven en prikkelen je hersenen om in een andere staat van zijn te komen.

9. Laad jezelf op met licht, liefst van de zon, vitamine D zijn noodzakelijk om ons gelukkig te voelen en het ontspant enorm.

10. Geef een dikke lekkere knuffel aan iemand die je liefhebt, want zoals in mijn eerste tip is en blijft aanraking levensnoodzakelijk.

 

Deze tips zijn een leuke herinnering, voor als je het zelf even bent vergeten.

Veel liefs en maak van je leven je mooiste leven in alle ontspanning want onze tijd is kostbaar.

 

Debby